Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[DOWNLOAD] "Metro 2033" by Dmitrij Gluchovskij ~ Book PDF Kindle ePub Free

Metro 2033

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Metro 2033
  • Author : Dmitrij Gluchovskij
  • Release Date : January 14, 2012
  • Genre: Mysteries & Thrillers,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 1398 KB

Description

MOSKVA ÅR 2033. Civilisationens nordligaste utpost, en ensam metrostation, attackeras av gĂ„tfulla varelser som uppstĂ„tt i det sista kriget. VĂ€rlden ligger i ruiner, jordytan Ă€r kontaminerad och ett rov för solens dödliga strĂ„lar. En sista mĂ€nniskospillra har sökt skydd i Moskva-metron, vĂ€rldens största atombombssĂ€kra bunker, dĂ€r stationerna har omvandlats till smĂ„ statsstater med egna ideologier och styrelseskick. Överallt pĂ„gĂ„r en stĂ€ndig kamp om livsutrymmet, vattenfiltren, elaggregaten och svampodlingarna, alltmedan mörkret och fasan hĂ€rskar i tunnlarna. 


En ung man tvingas ut pĂ„ en farlig vandring genom den underjordiska labyrinten av tunnlar, schakt och sidospĂ„r, dĂ€r ingen vet vad som vĂ€ntar bakom nĂ€sta kurva. 


METRO 2033 bygger pÄ sovjetiska myter om en hemlig stad under jorden och det faktum att Moskvametron byggdes för att motstÄ en kÀrnvapenattack. Boken har gjort succé i hemlandet och Àr under översÀttning till ett stort antal sprÄk. VÄren 2010 utkommer ett datorspel som bygger pÄ boken.


KRITIKERRÖSTER


»Om jag nĂ„gon gĂ„ng reser till Moskva kommer jag att ta med mig Dmitrij Gluchovskijs dystopiska roman Metro 2033 och Ă€gna dagarna Ă„t att Ă„ka runt i tunnelbanan och station för station bocka av skĂ„deplatserna i denna ryska bĂ€stsĂ€ljare. Jag Ă€r normalt ganska sval inför framtidsscenarier med sf-inslag, men Gluchovskij bryter ner mitt motstĂ„nd mot genren och drar mig med pĂ„ en svindlande, omtumlande fĂ€rd genom Moskvas underjordiska tunnelsystem.« Nils Schwarz, Expressen


»Författaren har skapat ett hĂ€ftigt och originellt fantasirike av Moskvas tunnelbana En suverĂ€n debut.« Spiegel


»Ă…rets bok!« Moscow Times


UTDRAG UR BOKEN:


 »Mannen som gick lĂ€ngst bak i ledet kĂ€nde sig uppenbarligen illa till mods och kastade hela tiden Ă€ngsliga blickar över axeln. Varje ensam vandrare i metron var förtrogen med den kĂ€nslan. Det fanns till och med en sĂ€rskild beteckning för den: tunnelĂ„ngest. NĂ€r man gĂ„r genom en tunnel, i synnerhet med en dĂ„lig lampa, kĂ€nns det alltid som om faran nĂ€rmar sig bakifrĂ„n. Ibland blir kĂ€nslan sĂ„ intensiv att man tycker sig förnimma en tung blick i ryggen, eller inte ens blick... Vem vet vem eller vad som döljer sig i mörkret och hur den eller det uppfattar vĂ€rlden? Till slut blir anspĂ€nningen sĂ„ outhĂ€rdlig att man inte stĂ„r ut lĂ€ngre, man snurrar runt, blixtsnabbt, och viftar med ljusstrĂ„len i det svarta - men ingen dĂ€r... Tystnad... Tomhet... Allt verkar lugnt. Men medan man tittar bakĂ„t, kisar in i mörkret tills ögonen vĂ€rker, förtĂ€tas kĂ€nslan pĂ„ nytt av faran som nĂ€rmar sig bakom ryggen, och Ă„terigen vĂ€xer behovet av att vĂ€nda sig om och lysa med lampan i tunneln - Ă€r det nĂ„gon dĂ€r, har nĂ„gon smugit sig fram, medan man tittade Ă„t andra hĂ„llet...«


Free PDF Download "Metro 2033" Online ePub Kindle